afbeelding uit lespakket orgaandonatienieuws

Docenten: lesmateriaal sluit goed aan op onderwijseisen

De digitale lespakketten DonorWise en Xtralife sluiten prima aan op de verplichte lesstof in het voortgezet onderwijs en het mbo. Met name docenten mens en maatschappij, maatschappijleer, burgerschap die meededen aan het landelijke onderzoek zijn aangenaam verrast dat de lespakketten over orgaandonatie zo goed passen bij hun vakgebied.

Lees meer
Elly Franseninterview

‘De donor is altijd in mijn gedachten gebleven’

28 jaar geleden begon Elly Franssen (65) uit het Limburgse Spaubeek eigenlijk pas te leven. Een donornier bevrijdde haar van een leven op het randje van de dood. Ze vertelt over een jurk, regenbuien, wandeltochten en wennen aan gewone mensen. Kortom: hoe een nieuwe nier een ommezwaai kan brengen.

Lees meer
Djuna Maescolumn

Lente in de herfst

Toen ik lag te wachten op nieuwe longen, werd mij geregeld gevraagd of ik ‘nog een laatste wens had’. Er waren stichtingen die aanboden om een wens van mij in vervulling te laten gaan. En hoe ongelofelijk aardig ook bedoeld, steeds zei ik: ‘nee’.
Ik wilde niets, ik had geen wens voor als ik dood zou gaan, alleen wensen voor als ik weer zou leven.

Lees meer
Razia Santoe bij Pauw en Wittemanin de media

'Hoeveel mensen in de zaal zouden een nier willen doneren?'

Op dinsdagavond 9 september mocht Razia Santoe bij praatprogramma Pauw vertellen over haar zoektocht naar een levende nierdonor. Santoe heeft sinds kort een professionele crowdfundingsite waar zij oproept tot het doneren van een nier of geld voor haar campagne. Een actie die veel vragen oproept, over de rechtvaardigheid en over de echtheid ervan. 

Lees meer