afbeelding uit lespakket orgaandonatienieuws

Docenten: lesmateriaal sluit goed aan op onderwijseisen

De digitale lespakketten DonorWise en Xtralife sluiten prima aan op de verplichte lesstof in het voortgezet onderwijs en het mbo. Met name docenten mens en maatschappij, maatschappijleer, burgerschap die meededen aan het landelijke onderzoek zijn aangenaam verrast dat de lespakketten over orgaandonatie zo goed passen bij hun vakgebied.

Lees meer
Elly Franseninterview

‘De donor is altijd in mijn gedachten gebleven’

28 jaar geleden begon Elly Franssen (65) uit het Limburgse Spaubeek eigenlijk pas te leven. Een donornier bevrijdde haar van een leven op het randje van de dood. Ze vertelt over een jurk, regenbuien, wandeltochten en wennen aan gewone mensen. Kortom: hoe een nieuwe nier een ommezwaai kan brengen.

Lees meer
Marion Siebelinkcolumn

Het kind als donor wereldwijd bekeken

Het kind is geen kleine volwassene. Ook niet, of juist niet, als het om donatie gaat. 
Hoe het voor ouders is om een kind te verliezen is over de hele wereld hetzelfde. Maar internationaal kunnen we wel veel van elkaar leren over hoe je als medisch professional ouders kan helpen in het maken van een goede keuze rondom orgaandonatie en hoe je als overheid informatie en educatie kan geven over een gevoelig onderwerp als dit.

Lees meer
Razia Santoe bij Pauw en Wittemanin de media

'Hoeveel mensen in de zaal zouden een nier willen doneren?'

Op dinsdagavond 9 september mocht Razia Santoe bij praatprogramma Pauw vertellen over haar zoektocht naar een levende nierdonor. Santoe heeft sinds kort een professionele crowdfundingsite waar zij oproept tot het doneren van een nier of geld voor haar campagne. Een actie die veel vragen oproept, over de rechtvaardigheid en over de echtheid ervan. 

Lees meer