Orgaanhandelnieuws

We kunnen onze ogen niet sluiten voor orgaanhandel

Uit onderzoek dat het Erasmus MC deed naar illegale orgaanhandel is gebleken dat dit ook in Nederland gebeurt. NTS-directeur Bernadette Haase reageert op het onderzoek.

Lees meer
Jeroen de Jonge, leverchirurg, transplantatiechirurg en onderzoekerinterview

'Onderzoek is van levensbelang'

Voor orgaandonatie is toestemming  nodig. Dat geldt ook voor onderzoek op organen die niet geschikt zijn voor transplantatie. Dat onderzoek is hard nodig: de toekomst van transplantatie hangt ervan af. Jeroen de Jonge is leverchirurg, transplantatiechirurg en onderzoeker in het Erasmus MC in Rotterdam.

Lees meer
Claudette van Schubertcolumn

Was het maar elke week Donorweek

Zondagochtend, de wekker gaat om 06.00. Met één open oog zet ik mijn wekker nog één keer op de snoozefunctie. Half slaperig en met een lach op mijn gezicht bedenk ik me dat als ik normaal gesproken wakker ben op dit tijdstip op een zondag, ik dan thuis kom van een avond uitgaan. Slapen lukt plotseling niet meer, ik trek mijn roze JaOfNee shirt uit de kast, vul mijn tas met registratieformulieren en haast me naar de trein. 

Lees meer
Mijn Geheim in de media

'Het blijft een heel moeilijk onderwerp op een heel moeilijk moment'

Gerrie (60) verloor haar zeventienjarige zoon Laurens. Samen met haar man Gerrit, dochter Suzanne en zoon Rogier moest ze beslissen over orgaandonatie. Met Jennifer (26) die een donorhart ontving en Ilse (47) die op de wachtlijst staat voor donorlongen vormen ze een indrukwekkend drieluik in 'Mijn geheim' van deze week.

Lees meer