afbeelding uit lespakket orgaandonatienieuws

Docenten: lesmateriaal sluit goed aan op onderwijseisen

De digitale lespakketten DonorWise en Xtralife sluiten prima aan op de verplichte lesstof in het voortgezet onderwijs en het mbo. Met name docenten mens en maatschappij, maatschappijleer, burgerschap die meededen aan het landelijke onderzoek zijn aangenaam verrast dat de lespakketten over orgaandonatie zo goed passen bij hun vakgebied.

Lees meer
De familie Planting thuis aan tafel in gesprek over orgaandonatie. Vnlr moeder Marion, zoon Tom, opa Eric, oma Trix, vader Erwin en dochter Indyinterview

‘Zouden jullie zeggen: doneer maar alles?’

Praat je wel eens over orgaandonatie? De familie Planting uit Eindhoven deed het wel. Opa Eric (71), oma Trix (71), vader Erwin (47) en zijn echtgenote Marion (45) en hun kinderen Indy (16) en Tom (14) gingen er op verzoek van de NTS eens uitgebreid voor zitten en merkten dat er best lef nodig is voor een gesprek over de dood en dat alle extra informatie daarbij welkom is.

Lees meer
Manon Stoutjesdijkcolumn

#Donorselfie

De selfie… het was het woord van het jaar 2013 en het maken van een selfie is voor mij een dagelijkse bezigheid geworden. Ik maak ze in alle soorten en maten: tijdens het boodschappen doen ga ik voor de ‘zelfscanfie’ en tijdens het stemmen kon ook de 'stemfie' niet ontbreken.
Onlangs stuitte ik op een selfie die ik nog niet kende, maar die zeker mijn interesse wekte: de 'donorselfie'. 

Lees meer
Deel van het tijdschriftartikel met Emma Davidsin de media

'Ik heb een nieuw leven gekregen'

'Emma (14) is gered door het hart van een ander'. De hele zomer stond de hartgetransplanteerde Emma in de tijdschiftenschappen, in het zomernummer van tienerblad 'Hoe overleef ik'. 'Ik wil het maximale uit mijn nieuwe leven halen dat een ander mij heeft gegeven. Ik vertel er ook vaak over, zodat anderen kunnen bedenken of ze donor willen worden of niet', zegt Emma.

Lees meer