screenshot van Razia Santoe en haar site nieuws

Crowdfundingactie nierdonatie roept vragen op

Reclamebureau Kessels Kramer maakte voor de Nederlandse nierpatiënte Razia Santoe (38) een professionele video en crowdfunding site. Bezoekers van de site worden opgeroepen om geld te doneren of een nier te doneren. Het geld kan Razia gebruiken om haar oproep ruimer te kunnen verspreiden via de media, is de gedachte.

Lees meer
Jeroen de Jonge, leverchirurg, transplantatiechirurg en onderzoekerinterview

'Onderzoek is van levensbelang'

Voor orgaandonatie is toestemming  nodig. Dat geldt ook voor onderzoek op organen die niet geschikt zijn voor transplantatie. Dat onderzoek is hard nodig: de toekomst van transplantatie hangt ervan af. Jeroen de Jonge is leverchirurg, transplantatiechirurg en onderzoeker in het Erasmus MC in Rotterdam.

Lees meer
Gert van Dijkcolumn

Orgaandonatie na euthanasie: het kan – maar simpel is het niet

Het komt steeds vaker voor: mensen die om euthanasie vragen en na hun dood hun organen willen doneren. In België bestaat hier al langer ervaring mee en in Nederland kwam deze combinatie in 2013 vijf keer voor. Orgaandonatie na euthanasie – het kan soms wel, maar er liggen nogal wat medische, praktische en ethische hobbels op de weg.  

Lees meer
Razia Santoe bij Pauw en Wittemanin de media

'Hoeveel mensen in de zaal zouden een nier willen doneren?'

Op dinsdagavond 9 september mocht Razia Santoe bij praatprogramma Pauw vertellen over haar zoektocht naar een levende nierdonor. Santoe heeft sinds kort een professionele crowdfundingsite waar zij oproept tot het doneren van een nier of geld voor haar campagne. Een actie die veel vragen oproept, over de rechtvaardigheid en over de echtheid ervan. 

Lees meer