Studenten leggen hun keuze voor orgaandonatie vast tijdens de introductiedagennieuws

Steeds meer aandacht voor orgaandonatie tijdens introductiedagen

Dit jaar kunnen eerstejaarsstudenten hun keuze over orgaandonatie vastleggen tijdens de introductiedagen in twaalf studentensteden. Voorlichters van de Nederlandse Transplantatie Stichting beantwoorden al hun vragen over dit soms lastige onderwerp.

Lees meer
Klaas en Evelien van der Wal, nabestaanden van de 11-jarige Jeanineinterview

'Christenen moeten weten: dit is goed'

In juni 2005 verongelukte Jeanine, de 11-jarige dochter van Klaas en Evelien van der Wal uit Heerde. Hoewel Klaas en Evelien vanuit hun eerste gedachte meteen akkoord waren met orgaandonatie, aarzelden ze even vanwege hun christelijke overtuiging.

Lees meer
column

Is donatie bij leven risicovoller dan we dachten?

Het aantal transplantaties met nieren van levende donoren is de afgelopen jaren enorm gestegen. Verschillende factoren hebben daaraan bijgedragen. De lange wachttijd voor transplantatie met een orgaan van een overleden donor is ongetwijfeld de belangrijkste.

Lees meer
Mathieu en Chivan in Mijn Geheimin de media

'Anders had hij het niet gered'

De tweede zoon van Kathalijne (38) en Mathieu (40) komt ter wereld met een aangeboren afwijking. Al snel blijkt dat alleen een levertransplantatie zijn jonge leven kan redden. Zijn ouders kiezen voor donatie bij leven en gelukkig blijkt Mathieu geschikt te zijn als donor…

Lees meer