afbeelding uit lespakket orgaandonatienieuws

Docenten: lesmateriaal sluit goed aan op onderwijseisen

De digitale lespakketten DonorWise en Xtralife sluiten prima aan op de verplichte lesstof in het voortgezet onderwijs en het mbo. Met name docenten mens en maatschappij, maatschappijleer, burgerschap die meededen aan het landelijke onderzoek zijn aangenaam verrast dat de lespakketten over orgaandonatie zo goed passen bij hun vakgebied.

Lees meer
Wendy Abma (16)interview

'Nooit verwacht dat mijn conditie zo goed zou worden'

’s Avonds laat vaart er hoogstzelden een boot van Texel naar het vasteland. In 2008 gebeurde dat een keer speciaal voor Wendy Abma uit De Cocksdorp, die toen 10 jaar was. Ze ging op weg naar haar nieuwe longen.
Sinds haar transplantatie leidt de inmiddels 16-jarige Wendy een volwaardig leven. Sterker nog: haar longen doen het voor 100%.

Lees meer
Marion Siebelinkcolumn

Het kind als donor wereldwijd bekeken

Het kind is geen kleine volwassene. Ook niet, of juist niet, als het om donatie gaat. 
Hoe het voor ouders is om een kind te verliezen is over de hele wereld hetzelfde. Maar internationaal kunnen we wel veel van elkaar leren over hoe je als medisch professional ouders kan helpen in het maken van een goede keuze rondom orgaandonatie en hoe je als overheid informatie en educatie kan geven over een gevoelig onderwerp als dit.

Lees meer
Deel van het tijdschriftartikel met Emma Davidsin de media

'Ik heb een nieuw leven gekregen'

'Emma (14) is gered door het hart van een ander'. De hele zomer stond de hartgetransplanteerde Emma in de tijdschiftenschappen, in het zomernummer van tienerblad 'Hoe overleef ik'. 'Ik wil het maximale uit mijn nieuwe leven halen dat een ander mij heeft gegeven. Ik vertel er ook vaak over, zodat anderen kunnen bedenken of ze donor willen worden of niet', zegt Emma.

Lees meer