Ben jij al Donor? Ja - Nee

Afbeelding voor tijelijke vulling
Annemieke Schreuders op haar roeiclub

'Deze keuze is te belangrijk om aan anderen over te laten'

Waarom Annemieke Schreuders bij de roeivereniging een kleine actie organiseert voor orgaandonatie? Omdat het haar verraste hoe goed getransplanteerden kunnen roeien. Maar vooral omdat iedereen over orgaandonatie na moet denken, vindt ze. 'Deze keuze is te belangrijk om aan anderen over te laten.'

Lees hoe Annemieke het aanpakte

Wat jij kan doen

Nodig een gastspreker uit

Vrijwilligers van de NTS zijn vaak zelf getransplanteerd of nabestaande van een donor. Tijdens een gastles of lezing vertellen zij hun eigen indringende verhaal.

Nodig een gastspreker uit

Bestel een actiepakket

Organiseer je een actie voor orgaandonatie? Gebruik dan ons speciale actiepakket, met donorformulieren en voorlichtingsfolders. Bekijk ook de actie-ideeën.

Bestel een actiepakket

Geef een presentatie

Een presentatie is een goede manier om voorlichting te geven over orgaandonatie. Of gebruik een presentatie om het belang van donorregistratie aan te geven.

Meer over een presentatie geven

Bespreek het onderwerp

Je keuze vastleggen over orgaandonatie voorkomt dat je familie een beslissing moet nemen als jij overlijdt. Zorg dat je familie weet wat jij wil en praat er dus samen over.

Meer over het gesprek