Het coronavirus en adviezen voor hoornvlies transplantatiepatiënten

Hieronder leggen wij uit wat het vaccinatiebeleid betekent voor hoornvliestransplantatiepatiënten tijdens COVID-19. Voor algemene adviezen over leefregels en het voorkomen van een besmetting met het coronavirus verwijzen wij naar het RIVM.

Vaccinatiebeleid Medicatie en corona Ziekenhuis afspraken

Vaccinatiebeleid

Medicatie en corona

Ziekenhuis afspraken

Donoren en corona

Er is tot nu toe geen overdracht van coronavirus bekend via een donorhoornvlies. Donoren zelf worden na overlijden getest op corona. Als een donor positief test op coronavirus wordt het hoornvliesweefsel niet gebruikt.

De adviezen zijn tot stand gekomen in een samenwerking de Nederlandse Transplantatie Stichting (NTS) en oogartsen van Nederlands Oogheelkundig Gezelschap (NOG). In overleg met de Hoornvlies Patiënten Vereniging (HPV) wordt de informatie regelmatig aangevuld.