Train the Trainer Communicatie rond Donatie

Bent u als medisch psycholoog werkzaam in een ziekenhuis? En wilt u graag de training ‘Communicatie rond Donatie’ willen geven? Volg dan dit programma en wordt gecertificeerd CrD-trainer.

• 22 november 2019 - 22 november 2019
  • Utrecht, nabij centraal station
  • Tijd: 09.00 - 17.00 uur
  • Gratis
  • 8 deelnemers
Register

Training Communicatie rond Donatie

Professionals in ziekenhuizen kunnen te maken krijgen met potentiële orgaan- en weefseldonoren en hun nabestaanden. Zorgverleners hebben dan behoefte aan kennis en vaardigheden om het donatiegesprek te voeren en de nabestaanden goed te begeleiden. Hoe begint u het donatiegesprek? Hoe gaat u om met de verschillende reacties van rouwende nabestaanden? Hoe gaat u om met uw eigen emoties? Dit en meer komt in de training Communicatie rond Donatie aan bod.

Het programma bestaat uit een digitale leeromgeving plus een groepstraining van een dagdeel. Deze groepstraining wordt verzorgd door een gecertificeerde CrD-trainer. Op dit moment zijn er in de ziekenhuizen ongeveer 60 CrD-trainers.

Zelf CrD-trainer worden?

De ‘Train the Trainer CrD’ biedt u een inspirerende mogelijkheid om de CrD-training te doorgronden. Uw collega’s zijn uw sparring partners met wie u tips en ervaring uitwisselt. Het programma is intensief en interactief. Ervaren trainers begeleiden u door het programma en oefenen de belangrijkste onderdelen met u. De Train the Trainer CrD gaat verder dan ‘praten over hoe u het zou doen’.

Na het volgen van de Train the Trainer geeft u een training in de praktijk. Een ervaren trainer is hierbij aanwezig om ondersteuning en feedback te geven. Wanneer deze trainer-begeleider u als voldoende gekwalificeerd beoordeelt, ontvangt u het certificaat.

Deelname en voorbereiding

Interesse? Neem contact op met de donatiecoördinator van uw eigen ziekenhuis en overleg uw deelname aan dit programma. Neem daarna contact op met de afdeling Scholing Medisch Professionals via scholing@transplantatiestichting.nl of bel naar 071- 579 57 01.

Na inschrijving ontvangt u ongeveer een maand van tevoren alle praktische informatie zoals de precieze locatie. U ontvangt dan ook een trainershandleiding. Tijdens de Train the trainer oefent u een onderdeel van de CrD-training. Daarom is het belangrijk dat u zowel de trainershandleiding als de digitale leeromgeving van tevoren goed doorneemt. Houd rekening met ongeveer 6 uur voorbereidingstijd.

Als het maximaal aantal deelnemers van deze training is bereikt, krijgt u hiervan bericht. U kunt dan aangeven dat je op de reservelijst wilt worden geplaatst. Wilt u op de reservelijst of hebt u andere vragen? Neem dan contact op met Jeanet Warmerdam via scholing@transplantatiestichting.nl.