Kandidaten gezocht voor videoserie Donorpraat

23 februari 2022

Praten over orgaandonatie? Dat doe je misschien niet snel. Het is best een lastig onderwerp en het kan ook ongemakkelijk voelen om stil te staan bij de dood. Toch is het belangrijk om te praten over jouw wensen.

De Nederlandse Transplantatie Stichting sluit zich dan ook graag aan bij de lopende campagne van Sire: ‘De dood. Praat erover, niet eroverheen’. Dat geldt ook voor donatie: praat nu met elkaar over hoe je in het Donorregister staat geregistreerd en waarom. Laat je keuze rondom donatie later geen verrassing zijn voor je naasten. Want het kan nóg ingewikkelder worden als je je keuze over hoe je in het Donorregister staat nooit met elkaar hebt gesproken. Of als je de keuze uit de weg gaat.

Aanmelden

In de nieuwe NTS-videoserie Donorpraat gaan we dat gesprek aan. Voor vier korte video’s zijn we op zoek naar mensen die in gesprek willen gaan over orgaan- en weefseldonatie. Hoe kijk jij aan tegen donatie? Wat zijn jouw dilemma’s? Wil jij jouw mening hierover voor camera met ons delen? Positief, negatief, twijfel of weet je er eigenlijk heel weinig van af? Meld je dan nu bij ons aan!

Wij zoeken:

• jongeren van 16, 17 of 18 jaar
  • een ouder met kind tussen 18-24 jaar
  • een ouder en kind tussen 40-60
  • een volwassene tussen 40-60 met een oudere vader of moeder 60+

De video’s worden geplaatst op onze social media-kanalen en op de website van de NTS. De opnames vinden in maart plaats in de regio Utrecht en je bijdrage zal maximaal 2 uur duren. Als bedankje ontvang je een bol.com cadeaubon van 20 euro en uiteraard krijg je je reiskosten vergoed. Interesse? Stuur dan een mail naar info@transplantatiestichting.nl.