Ga naar de inhoud

Logo Nederlandse Transplantatie StichtingNederlandse Transplantatie Stichting

Zoekveld
Attentie!
Attentie!

carrousel-amc-overlay.png

https://www.transplantatiestichting.nl/sites/default/files/caroussel/carrousel-amc-overlay.png

'Familie moet gemotiveerd
zijn voor dit zware, maar mooie traject'

IC-verpleegkundige Hans en intensivist 
Thomas vertellen over donatie in het AMC

Lees hun verhaal

Donor worden?

Donor worden. Een belangrijke beslissing. Lees alles over wat het betekent om donor te zijn. Is voor jou alles al duidelijk? Of twijfel je nog?
Meer over donor worden

Kom in actie

Ook jij kunt helpen om orgaandonatie onder de aandacht te brengen. Geef bijvoorbeeld een presentatie, nodig een gastspreker uit of besteed er in de klas aandacht aan.
Naar onderwijs en actie

Donor melden?

Als arts een mogelijke donor aanmelden?
Wij zijn 24 uur per dag bereikbaar. Stappen donor aanmelden

Nieuws

Kun je ziek worden van een transplantatie?

Bij orgaantransplantatie staat de veiligheid voor de ontvangende patiënt altijd voorop. Transplantaties zijn tenslotte bedoeld om mensen beter te maken, niet zieker.

6,3 miljoen personen in Donorregister

Het aantal personen van 12 jaar of ouder dat zich registreerde in het Donorregister is in 2018 gestegen tot ruim 6,3 miljoen, 42 procent van de bevolking. In 2014 stonden bijna 5,8 miljoen personen in het Donorregister. Het aantal personen dat geen toestemming voor orgaandonatie geeft, is toegenomen tot 1,9 miljoen.

Eerdere berichten

Cijfers

Meer cijfers

in 2017 gaven 244 mensen organen en 1510 mensen weefsels na hun dood kregen 2280 mensen een orgaan, cornea of hartklep van een overleden donor eind 2017 wachtten nog 1883 patiënten op een orgaan, cornea of hartklep

Dit zijn de definitieve jaarcijfers, verzameld op 21 maart 2018. Het aantal wachtenden is het aantal transplantabele patiënten.