E-learning de donorwet

Iedereen vanaf 18 jaar staat in het Donorregister. E-learning De donorwet behandelt de inhoud van de gewijzigde donorwet in 2020. Ook oefen je met videoscenario’s waarin verschillende onderdelen van een donatiegesprek worden getoond.

Scholing NTS: e-learning de donorwet

Voor wie

De e-learning De donorwet is ontwikkeld voor alle professionals die betrokken zijn bij het donatiegesprek. Dit zijn artsen, IC-verpleegkundigen, ODC, DC, verpleeghuisartsen en physician assistants.

Doelstelling

Als arts moet je nabestaanden heldere uitleg kunnen geven over de registratie in het Donorregister en wat dit betekent Hiervoor is kennis nodig van de juridische aspecten, zoals vastgelegd in de donorwet. Na deze e-learning weet je hoe je die kennis toepast in een donatiegesprek en op die manier zo goed mogelijk recht doet de wens van de overledene.

Kenmerken 

De e-learning bestaat uit twee delen:

  • Het eerste deel van de module is theoretisch van aard en richt zich op het je eigen maken van alle relevante begrippen en kenniscomponenten van de donorwet.
  • In het tweede deel van de module ga je aan de slag met een zestal videoscenario’s waarin verschillende onderdelen van een donatiegesprek worden getoond. In deze scenario’s geef je aan hoe jij zou reageren.

Accreditatie

De e-learning module is met 1,5 punt geaccrediteerd voor artsen (ABAN) en met 2 punten voor verpleegkundigen (V&VN), verpleegkundig specialisten (VSR) en phyisican assistants (NAPA).

Kosten

De e-learning is gratis.

Aanmelden

Is het de eerste keer dat je een e-learning van de NTS volgt? Maak dan eerst een account aan voor onze leeromgeving. Daarna kun je in de leeromgeving altijd al onze e-learnings zien en volgen.

Vragen?

Neem contact op via scholing@transplantatiestichting.nl

Andere relevante scholingen

Alle scholingen