Bedankbrief schrijven

Ontvangers van een orgaan of weefsel kunnen een persoonlijke bedankbrief schrijven aan de familie van hun donor. Hoewel het niet makkelijk is, worden er geen eisen gesteld aan zo’n brief. Schrijf wat uw hart u ingeeft. De familieleden van de donor zijn vaak erg blij met een bedankbrief. Het enige waar u op moet letten, is dat u geen naam of adres van uzelf geeft. In de Nederlandse wet staat namelijk dat donoren en ontvangers anoniem moeten blijven van elkaar.

Inspiratie

Soms valt het niet mee om en brief te schrijven. Zoekt u inspiratie? Vraag dan het boek ‘Hoe kan ik u ooit bedanken?’ gratis aan. Hierin staan brieven van ontvangers van weefsels en organen. Dit kan u op ideeën brengen hoe u uw gedachten en gevoelens in woorden kunt omzetten.

Opsturen

De Nederlandse Transplantatie Stichting zorgt ervoor dat uw brief bij de familie wordt bezorgd. Vermeld in uw brief niet hoe u heet of waar u woont. Op een apart vel schrijft u uw naam, adres en transplantatiegegevens op, zodat de afdeling allocatie de adresgegevens van de familie van de donor kan vinden.

U stuurt uw brief aan de familie van de donor op naar de Nederlandse Transplantatie Stichting:

Nederlandse Transplantatie Stichting
T.a.v. Bedankbrieven
Postbus 2304
2301 CH Leiden

Ontvangen 

Voordat de Nederlandse Transplantatie Stichting uw brief doorstuurt, wordt de familie eerst gevraagd of zij een brief wil ontvangen. Een enkele keer zijn nabestaanden er (nog) niet aan toe. Veruit de meeste families willen wel een brief ontvangen. Zodra uw brief is doorgestuurd, krijgt u hiervan bericht van de Nederlandse Transplantatie Stichting.

Vragen?

Heeft u nog een vraag over het schrijven van een bedankbrief? Deze kunt u mailen naar: nabestaanden@transplantatiestichting.nl

Ook interessant