Privacybeleid

Wij vinden het belangrijk dat u weet wat wij met uw persoonsgegevens doen. En wat uw rechten zijn. Zodat u erop kunt vertrouwen dat u gegevens bij ons in goede handen zijn. 

Voor wie geldt deze privacyverklaring?

Werkt u met ons samen, bijvoorbeeld op het gebied van onze voorlichting die zorgt dat iedereen in Nederland goede informatie krijgt over donatie en een weloverwogen keuze kan maken over donor worden? Bij het samenwerken aan die taak hebben wij uw gegevens nodig. 

Ook verwerken wij gegevens wanneer u onze website bezoekt, wanneer u een bestelling hebt geplaatst of wanneer u contact met ons hebt opgenomen

Privacybeleid Nederlandse Transplantatie Stichting

Wij houden ons aan de eisen uit de privacywetgeving. Dat betekent bijvoorbeeld dat wij:

  • geen gegevens verwerken waar wij geen wettelijke grondslag voor hebben
  • duidelijk vermelden voor welke doeleinden wij persoonsgegevens verwerken via deze privacyverklaring
  • het verzamelen van persoonsgegevens beperken tot alleen de persoonsgegevens die nodig zijn voor de doeleinden waarvoor ze worden verwerkt
  • u eerst vragen om uitdrukkelijke toestemming om uw persoonsgegevens te verwerken in gevallen waarin uw toestemming is vereist
  • uw gegevens niet doorgeven aan derde partijen, tenzij dat nodig is om de gevraagde dienst te kunnen leveren of wanneer wij daar wettelijk toe verplicht zijn
  • wanneer wij uw gegevens delen, afspraken maken met derde partijen om er bijvoorbeeld voor te zorgen dat deze niet voor andere doeleinden worden gebruikt
  • passende beveiligingsmaatregelen nemen om uw persoonsgegevens te beschermen en dat ook eisen van partijen die in opdracht van ons persoonsgegevens verwerken
  • uw recht respecteren om uw persoonsgegevens op uw aanvraag ter inzage te bieden, te corrigeren of te verwijderen

N.B. Dit geldt alleen voor persoonsgegevens waarvan de NTS verwerkingsverantwoordelijke is. Dit houdt in dat als een andere partij verwerkingsverantwoordelijk is, de NTS niet aansprakelijk is voor de verwerking van uw gegevens.

Wij kunnen de volgende persoonsgegevens van u verwerken

  • persoonsgegevens die wij van u verwerken als u zich inschrijft voor een training
  • wij bieden zorgprofessionals de mogelijkheid om zich via de website aan te melden voor trainingen. Hiervoor verwerken wij uwaam, e-mailadres, woonplaats en overige gegevens die u zelf verstrekt
  • persoonsgegevens die wij van u verwerken als u een bestelling plaatst
  • als u een bestelling plaatst via de website registreren wij persoonsgegevens die nodig zijn om uw bestelling te kunnen uitvoeren, zoals: e-mailadres, naam, bezorgadres, woonplaats, telefoonnummer en alle andere informatie die u in het kader van uw bestelling aan ons geeft. 
  • persoonsgegevens die wij van u verwerken als u een gastspreker aanvraagt
  • als u bij ons een gastspreker aanvraagt registreren wij persoonsgegevens om uw aanvraag te kunnen behandelen, zoals: e-mailadres, naam, telefoonnummer, adres van de voorlichtingsbijeenkomst en alle andere informatie die u in het kader van uw aanvraag aan ons geeft. 
  • persoonsgegevens die wij van u verwerken als u als vrijwilliger voor ons werkt of in ons mediabestand staat
  • als u bij ons werkt als vrijwilliger of als u in ons mediabestand staat om orgaandonatie bespreekbaar te maken in de pers en bij bijeenkomsten, registreren wij uw persoonsgegevens zoals naam, adres, geboortedatum, e-mailadres, telefoonnummer en een korte biografie waarin bijvoorbeeld staat welk orgaan of weefsel u ontving of voor welk orgaan u op de wachtlijst staat. Van vrijwilligers registreren wij daarnaast bankrekeningnummer en BSN nummer zodat wij vergoedingen kunnen overmaken

Persoonsgegevens die wij van u verwerken als u contact met ons opneemt

Als u uw persoonsgegevens verstrekt via de telefoon of e-mail, registreren wij deze. Bijvoorbeeld uw naam, e-mailadres, woonplaats en overige gegevens die u zelf verstrekt zoals de inhoud van uw vraag, verzoek of klacht.

Persoonsgegevens die wij van u verwerken als u bij ons solliciteert

Als u reageert op een vacature of wanneer u een open sollicitatie stuurt, kunnen wij persoonsgegevens van u verwerken die u aan ons vanwege de sollicitatieprocedure verstrekt. Het kan daarbij gaan om uw naam, e-mailadres en informatie in uw CV of sollicitatiebrief, gegevens over uw professionele of academische achtergrond zoals referenties, cijferlijsten en getuigschriften en gegevens die u gedurende de procedure verstrekt, zoals verslagen van gesprekken die wij met u hebben. 

Persoonsgegevens die wij van u ontvangen of genereren door uw gebruik van onze nieuwsbrieven, onze websites of uitnodigingen per e-mail

  • wij kunnen, wanneer u onze digitale nieuwsbrieven of digitale persberichten leest, aan uw mailadres zien of u deze berichten opent en waar u op klikt 
  • bij uw bezoek aan onze website transplantatiestichting.nl verzamelen wij geen IP-adressen en we plaatsen geen tracking cookies. Uw online gedrag kunnen wij geanonimiseerd analyseren maar het herleiden naar een IP-adres hebben wij onmogelijk gemaakt op al onze analyseplatforms.

Persoonsgegevens die u geeft vanwege een zakelijke relatie met ons

Als u een leverancier van ons bent kunnen wij uw persoonsgegevens vastleggen zoals voor- en achternaam, werk en privé e-mailadres, werk en privé telefoonnummer, naam van de organisatie waar u werkt, gegevens over de geleverde goederen en diensten en de afhandeling daarvan.

Persoonsgegevens die u opgeeft als u een account aanmaakt voor de membersite 

Wij bieden voor zorgprofessionals de mogelijkheid om via de website in te loggen op de membersite van de NTS. Voordat u hiervan gebruik kunt maken, moet u een account aanmaken. Hiervoor verwerken wij uw naam, initialen, functie en e-mailadres. Wij houden bij wanneer met een bepaald e-mailadres is ingelogd.

Persoonsgegevens uit openbare bronnen

Wanneer u contact met ons opneemt of wanneer u een bestelling bij ons plaatst kunnen wij persoonsgegevens van u verwerken die wij krijgen uit (openbare) bronnen, bijvoorbeeld zakelijke websites zoals LinkedIn, het Handelsregister van de Kamer van Koophandel en het Kadaster

Wij gebruiken uw gegevens om:

  1. u de mogelijkheid te bieden een account aan te maken op onze website
  2. onze producten en diensten aan te kunnen bieden
  3. u op de hoogte te houden van onze dienstverlening, om u uit te nodigen voor onze evenementen en om verder contact te onderhouden
  4. te voldoen aan toepasselijke wet- en regelgeving of om te kunnen voldoen aan normen en standaarden uit onze branche

Hoe lang bewaren wij uw persoonsgegevens?

Wij bewaren uw persoonsgegevens niet langer dan noodzakelijk is voor de doeleinden waarvoor zij worden verwerkt. De bewaartermijn die wij hanteren is afhankelijk van het doel waarvoor wij uw persoonsgegevens verwerken en of er specifieke wettelijke bewaarplichten op ons rusten.

Uw rechten als betrokkene en contact over uw gegevens

U hebt recht om persoonsgegevens die op u betrekking hebben in te zien, te vervangen en te verwijderen. Ook kunt u bezwaar maken tegen het gebruik van uw persoonsgegevens of vragen dit gebruik te beperken. 

Ook als u klachten hebt over hoe wij met uw persoonsgegevens omgaan, neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag met het vinden van een oplossing. Indien dat toch niet zou lukken, dan kunt u zich altijd wenden tot de privacy-toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. 

Wij kunnen dit privacy-statement van tijd tot tijd aanpassen. Wij raden u aan om dit regelmatig te raadplegen.