Terug naar het vorige niveau: Informatiemateriaal bestellen

Voor publiek

Op deze pagina vindt u informatiemateriaal over orgaan- en weefseldonatie en nierdonatie bij leven. 

Donorformulier

Uw keuze online invullen met DigiD op de website van het Donorregister. Log in met uw DigiD

Wilt u toch liever een papieren donorformulier aanvragen? Dat kan op de website van het Donorregister. 

Brochure: Stap voor stap

Orgaan- en weefseldonatie uitgelegd

Wat is het verschil tussen orgaan- en weefseldonatie? Wat gebeurt er als iemand orgaandonor wordt? U leest alles over orgaan- en weefseldonatie in deze uitgebreide brochure. Druk: (2020)​​​​​​

Brochure: Een nier bij leven geven aan een ander

Denkt u erover om één van uw nieren te geven aan een ander? Lees deze brochure dan goed door of bekijk de informatie op onze website over donatie bij leven. Druk: (2020)

Let op: deze brochure wordt momenteel herdrukt en is tijdelijk niet bestelbaar.

Brochure: Cross-over nierdonatie

Wilt u een nier geven aan een ander maar is het niet mogelijk om uw nier te geven aan de patiënt die u wilt helpen? Met een cross-over nierdonatie (ruiltransplantatie) kunt u deze patiënt alsnog helpen. U geeft uw nier aan een andere patiënt en de donor van die patiënt geeft zijn nier aan uw patiënt. Lees deze brochure dan goed door of bekijk de informatie op onze website over cross-over nierdonatie. Druk: (2020)

Een sterretje voor Luna

Een sterretje voor Luna is een prentenboek voor kinderen van 6 tot ongeveer 10 jaar dat hen op een luchtige manier kennis laat maken met transplantatie. Het verhaal gaat over Luna die een nieuw hart nodig heeft, en bevat veel mooie tekeningen.

U kunt het boek gratis bestellen via info@transplantatiestichting.nl. Afhankelijk van de hoeveelheid aanvragen ontvangt u het boek binnen 1 à 2 weken.

Sterretje voor Luna