Kosteloze gastles over orgaandonatie in de klas

Iedereen die achttien wordt, krijgt een brief waarin gevraagd wordt om een keuze door te geven in het Donorregister. Dus óók jouw leerlingen! Hoe komen jongeren aan gebalanceerde informatie om zelf een weloverwogen keuze te maken? Nodig nu kosteloos een gastdocent uit voor een les over orgaan- en weefseldonatie. 

Vraag direct een gastles aan!
Docent Guido in de klas met jongeren. Hij staat voor een elektronisch bord en geeft les.

Gastles over orgaan- en weefseldonatie

Een professionele gastdocent van Edulin-Q brengt in één lesuur alle basiskennis over orgaan- en weefseldonatie over aan leerlingen uit het voortgezet onderwijs of MBO-studenten.

Naast het overbrengen van de basiskennis is er tijdens de gastles ook ruimte voor vragen. De leerlingen worden uitgedaagd om met elkaar
te discussiëren en een eigen mening te vormen over het onderwerp. Dit helpt leerlingen om een bewuste keuze te maken in het Donorregister. Het maakt niet uit waar de leerlingen voor kiezen, áls ze maar kiezen!

Een gastdocent uitnodigen

De gastlessen worden verzorgd door een professionele gastdocent van edulin-Q, uitgevoerd in opdracht van de Nederlandse Transplantatie Stichting. Omdat de gastdocenten vaak een stuk moeten rijden, vragen we je om minimaal twee achtereenvolgende gastlessen per dag in te plannen. 

Plan nu een gratis gastles in

Nodig ook een ervaringsdeskundige uit

Naast de les over orgaandonatie kun je een ervaringsdeskundige (een ontvanger van een donororgaan of nabestaande) uitnodigen. Deze ervaringsverhalen brengen het onderwerp tot leven. Een ervaringsdeskundige aanvragen is een aanvulling op een les van Donorwise of de professionele gastles. 

Vraag een ervaringsdeskundige aan

Liever zelf een les geven?

De lesmodules van Donorwise helpen je om orgaan- en weefseldonatie zelf bespreekbaar te maken in de klas.

Naar Donorwise