registreer je direct donorregister.nl

Klaas Elling, ontvanger van een donorhart en gastspreker voor de NTS

'Sinds mijn harttransplantatie ben ik er weer'

In zijn vakantie in Denemarken deze zomer fietste Klaas Elling uit Rolde wel 60 kilometer op een dag. 10 jaar geleden was dat ondenkbaar, want toen was hij alleen maar bezig met overleven. Een donorhart bracht redding. Nu deelt hij zijn verhaal met zo veel mogelijk mensen.

Lees over Klaas en nodig hem uit

Verhalen

Columns

Djuna MaesDjuna Maesontvanger van donorlongen

Weemoed op de verjaardag van mijn longen

Weemoed. Dat is wat ik voel op de verjaardag van mijn eerste donorlongen. 8 jaar geleden alweer nu dat een dappere donorheld mij leven schonk en 7 jaar alweer dat ik ze niet meer heb.

Govert den HartoghGovert den HartoghEmeritus hoogleraar ethiek

Discriminatie en donatie

Mijn favoriete boek over de ethiek van orgaandonatie is dat van de Nieuw-Zeelandse ethicus Martin Wilkinson. Niet omdat ik het altijd met hem eens ben, integendeel.

Gerben van den Boschmaatschappelijk werker

Een band krijgen met een onbekende

‘Na 2 jaar dialyse en het één na het andere familielid dat afviel als donor, deed ik een oproep op Facebook voor een donor. Gelukkig kreeg ik veel reacties waardoor ik nu een niertransplantatie kan krijgen’. Deze jonge man op mijn spreekuur was blij dat hij na de transplantatie kon stoppen met dialyseren. De vreugde overheerste.

Alle columns