Meldpunt Orgaanhandel

'Meldpunt in ontwikkeling - Tijdelijk niet beschikbaar' 

Welkom bij het Meldpunt Orgaanhandel. Dit online meldpunt verzamelt data over reisgedrag van of naar het buitenland voor orgaantransplantaties. Met het aanleveren van deze informatie helpt u de veiligheid van patiënten en donoren te vergroten.

Meldformulier cursor-hand-click-line Hoe werkt het Anonimiteit Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Over het EU Netwerk

Melden bij Meldpunt Orgaanhandel

Als medisch professional meldt u bij dit meldpunt informatie over transplantaties waarbij ontvangers of donoren hebben gereisd van of naar het buitenland. Bijvoorbeeld wanneer een van uw patiënten een donornier heeft gekregen in het buitenland en met complicaties terugkeert in Nederland. Of als de transplantatie in Nederland is uitgevoerd, maar de donor en/of de ontvanger géén inwoner is van Nederland en er mogelijk sprake is geweest van dwang. De kennis die het melden oplevert, moet in de nabije toekomst bijdragen aan de strijd tegen orgaanhandel. U als zorgverlener bent vaak de eerste en soms enige die signalen van een dergelijke (mogelijk illegale) donatie of transplantatie ziet. Om zicht te krijgen op deze donaties en transplantaties is er meer en betere kennis en samenwerking nodig, zowel nationaal als internationaal. U kunt het verschil maken door te helpen deze informatie te verzamelen.

'Meldpunt in ontwikkeling - Tijdelijk niet beschikbaar' 

Hoe werkt het

Anonimiteit

Over het EU Netwerk

Meer informatie

Staat uw vraag over Meldpunt Orgaanhandel niet op deze pagina? Mail uw vraag naar meldpuntorgaanhandel@transplantatiestichting.nl. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact op. Kijk hier als u meer wil weten over het Europese netwerk van NFP’s.