De NTS: verbinder voor leven

Orgaantransplantaties redden ieder jaar honderden levens. Weefseltransplantaties verbeteren de kwaliteit van leven van nog veel meer mensen. Dit is belangrijk werk. Want helaas overlijden nog steeds te veel mensen, omdat er niet op tijd een orgaan beschikbaar is.

Samen met de zorgverleners uit de ziekenhuizen zorgen wij ervoor dat de donatie en transplantatie van organen en weefsel zorgvuldig verloopt. Iedere transplantatie begint met de onbaatzuchtige en betekenisvolle gift van een donor. Respect voor donoren en nabestaanden staat altijd voorop. 

Wat wij doen 

De Nederlandse Transplantatie Stichting (NTS) verbindt organisaties en zorgverleners die samen elke dag mogelijk maken dat mensen een nieuw orgaan of weefsel kunnen krijgen. We zorgen ervoor dat alle zorgverleners hun werk goed kunnen doen en dat iedereen die te maken krijgt met donatie goed geïnformeerd wordt. Zo vormen we de verbindende schakel tussen donoren en ontvangers.

Wij zorgen er ook voor dat Nederlanders weten wat donatie en transplantatie van organen en weefsels is. We willen dat mensen met hun naasten praten over donatie en hun keuze in het Donorregister, zodat iedereen een bewuste keuze kan maken.

Dit belangrijke werk doen we in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. 

Interessant voor jou

Naomi Nathan en Joyce Deggens: Kansen en ambities

Directeur Naomi Nathan en manager Joyce Deggens over de kansen op het gebied van donatie en transplantatie.

Lees het interview

Professionals orgaandonatie over hun werk

Bekijk de video's van 5 professionals die werken op het gebied van orgaandonatie.

Bekijk de video's

Professionals weefseldonatie over hun werk

Bekijk de video's van 5 professionals die werken op het gebied van weefseldonatie.

Bekijk de video's

Meer over de NTS