Werkstuk of spreekbeurt over orgaandonatie

Wil jij op school aandacht besteden aan orgaan- en weefseldonatie? Dat kan. Graag zelfs! De NTS kan je een aardig stuk op weg helpen. 

Voor docenten en leerlingen

Basisschool

Voor een werkstuk of spreekbeurt op de basisschool kun je terecht op DonorDenkers. Hier staat een stappenplan met allemaal handige tips, een DonorDenkers poster en een speciale PowerPoint van DonorDenkers die je bij je spreekbeurt kunt gebruiken. Hiermee kun je eenvoudig aan de slag. Bovendien vind je op deze website veel informatie over orgaandonatie.

Speciaal voor spreekbeurten is er de Donorkrant, deze kun je uitdelen in je klas.

Wil je iets uitdelen in je klas? Bestel dan een pakket Spreekbeurt of werkstuk over orgaandonatie in het basisonderwijs. Dit pakket bestaat uit: 

  • 30 Donorkranten voor je hele klas
  • Poster ' Zo werkt jouw lijf'

Middelbare school

Voor een werkstuk of spreekbeurt op de middelbare school kun je terecht op DonorWise. Hier vind je veel informatie over orgaan- en weefseldonatie, bijvoorbeeld over de werking van het lichaam of filmpjes met interviews. 

Wil je iets uitdelen in je klas? Hier kun je een pakket aanvragen voor een presentatie of profielwerkstuk over orgaandonatie in het voortgezet onderwijs. Dit pakket bestaat uit: 

  • poster 'Zo werkt jouw lijf'
  • folder 'Zo zit het' voor de leerling die de spreekbeurt geeft
  • 30 folders 'Donoren zijn van levensbelang'
  • 30 z-cards met veelgestelde vragen en antwoorden over orgaandonatie
Poster 'Zo werkt jouw lijf'
Poster 'Zo werkt jouw lijf'