Jongeren

Jouw keuze is belangrijk

Iedereen die 18 jaar is krijgt een oproep van de minister om zich te registreren in het Donorregister. Heb jij je keuze al gemaakt?

Jouw keuze is belangrijk

Iedereen die 18 jaar is krijgt een oproep van de minister om zich te registreren in het Donorregister. Heb jij je keuze al gemaakt?

Tips en informatie

Werkstuk of spreekbeurt?

Voor een werkstuk of spreekbeurt op de basisschool of middelbare school kun je terecht op Donorwise. Hier staat een stappenplan met allemaal handige tips. Ook vind je meer informatie over orgaan- en weefseldonatie, bijvoorbeeld over de werking van het lichaam of filmpjes met interviews.

Stappenplan met tips

Praten over doneren

Wel of niet je organen en weefsels doneren? Of misschien niet al je weefsels en organen doneren? Het is best een moeilijke beslissing. Praten met andere mensen helpt dan soms om erachter te komen hoe je erover denkt. Bekijk tips om het gesprek erover te starten.

Ga met elkaar in gesprek

Voor docenten

Met de interactieve lesmodule Donorwise breng je in één lesuur alle basiskennis over. Als docent kies je zelf met welk deel je aan de slag gaat. De lesmodule bevat filmpjes, quizvragen en prikkelende stellingen. Donorwise is bedoeld voor leerlingen van de basisschool (groep 7 en 8), middelbare school en mbo.

Ga naar Donorwise.nl

Les over orgaandonatie

Bespreek orgaandonatie in de klas. Dan vormen leerlingen een mening hierover en zijn zij voorbereid op het maken van een keuze.

Lees meer

Uitgelicht

'Je kunt kiezen wat je doneert'

Ik heb niet alleen ‘ja’ gezegd omdat ik dingen van mijn moeder heb gehoord, maar vooral omdat ik er zelf over ben gaan lezen en mijn eigen gedachten wilde vormen.

Lees meer

Nee zeggen mag ook

Max staat met 'nee' geregistreerd in het Donorregister. 'Je hoort vaak: ik vind het eng, dus zeg ik maar nee. Maar ik heb er echt over nagedacht.'

Lees waarom Max 'nee' zegt

'Na mijn dood mogen ze alles van me hebben'

Mike Vissers (30) is graag onder de mensen. Bij zijn eigen vrienden. Maar ook in andere culturen. En als hij iemand kan helpen, zal hij dat zeker doen.

Waarom Mike 'ja' kiest