Goed voorbereid op het donatiegesprek?

Een donatiegesprek is maatwerk. Voor het voeren van een donatiegesprek is kennis van de nieuwe donorwet en de Kwaliteitsstandaard Donatie nodig. De e-learning biedt alle artsen een basis voor het voeren van het donatiegesprek en is een onderdeel van het totale scholingspakket. 

Alle scholing donatiegesprek Aanmelden e-learning

Theoretische scholing (e-learning)

De theoretische scholing is voor alle artsen in Nederland, ODC'ers, DC'ers en medewerkers van het NTS Orgaancentrum. De scholing bestaat uit drie e-learning modules die online te volgen zijn en voor iedereen toegankelijk. 

  • Module 1 bevat alle belangrijke kennisaspecten uit de Kwaliteitsstandaard Donatie en sluit af met een korte toets.
  • Module 2 vertaalt de kennis naar de praktijk door middel van scenario’s waarbij gekozen wordt hoe de arts reageert en zichtbaar is hoe het donatiegesprek dan verder gaat.
  • Module 3 biedt een unieke oefenmogelijkheid waarbij het zelf verwoorden van de informatie naar naasten/nabestaanden centraal staat. 

Accreditatiepunten theoretische scholing

Bij afronding van de modules 1, 2 en 3 kunnen in totaal 2 accreditatiepunten worden behaald. De theoretische scholing is voor verschillende doelgroepen bij meerdere Kwaliteitsregisters geaccrediteerd (KNMG-GAIA, V&VN, VSR en NAPA).

Aanmelden e-learning

Hulp en advies

Vragen over het donatiegesprek? Het omgaan met naasten en nabestaanden? Wilsonbekwaamheid? Al deze vragen en meer zijn uitgewerkt in de Q&A.

Staat uw vraag er niet bij of wilt u het donatiegesprek met iemand voorbespreken? Bel met de medewerkers van het Orgaancentrum van de NTS: 071 - 57 95 799. Zij geven dan antwoord op uw vragen of verbinden u door met een deskundige.

Q&A scholing donatiegesprek