Basistraining Donatiecoördinator

Voor startende donatiecoördinatoren (DC's) organiseert de NTS elk jaar een basistraining DC. De opleiding kan naast het inwerktraject binnen de regio of het ziekenhuis gevolgd worden.

Met deze training bouwen nieuwe DC's op gestructureerde wijze voldoende kennis en vaardigheden op en kunnen ze sneller hun weg vinden in hun nieuwe functie. Inhoudelijk experts vanuit de NTS en vanuit het donatieveld introduceren de belangrijkste begrippen en helpen met de beginselen van een aantal belangrijke vaardigheden.

In 2021 heeft deze training in een online vorm plaatsgevonden; we hopen in 2022 weer een ‘reguliere’ tweedaagse training in Leiden te organiseren, inclusief diner en hotelovernachting. De training zal plaats vinden op 4 en 5 april (onder voorbehoud van de dan geldende COVID-19 maatregelen).

Aanmelden Basistraining DC

Aanmelden voor de basistraining kan via de NTS leeromgeving. De basistraining is te vinden onder de cursus ‘Inwerktraject nieuwe DC’. Heb je als donatiecoördinator nog geen account voor de leeromgeving? Stuur dan een mail naar scholing@transplantatiestichting.nl