• Ervaringen met een nieuwe functie: OPTC

  21 november 2023

  Sinds januari 2023 is er een nieuwe functie, de OrgaanPerfusionist - TransplantatieCoördinator (OPTC). De OPTC houdt zich bezig met de afhandeling van het orgaanaanbod en de machinepreservatie van donororganen. Hoe verloopt de invoering van de nieuwe functie tot nu toe? We vroegen het aan betrokken professionals.

 • Nieuwe Web-DPA voor partners Eurotransplant

  26 oktober 2023

  De NTS werkt samen met Eurotransplant (ET) op het gebied van allocatie en orgaandonatie. Beide organisaties zijn hun verouderde IT-applicaties aan het vernieuwen. ET staat op het punt om een nieuwe donormelding applicatie te ontwikkelen en de huidige 'donorprocurement application' (DPA) uit te faseren. Voor welke keuzes staat de NTS en wat betekent dat voor het Donordossier?

 • Programma Onderzoek en Datamanagement in vogelvlucht

  23 oktober 2023

  Het programma Onderzoek en Datamanagement houdt zich bezig met het professionaliseren van de data-governance van de NTS. Maar wat is data-governance eigenlijk? Hoe willen we dat professionaliseren en wat is er al bereikt? 

 • ‘Ik bijt me graag vast in complexe onderwerpen'

  23 oktober 2023

  Vera Counet is sinds april 2022 programmamanager van het programma Onderzoek en Datamanagement bij de NTS. Ze vertelt waar ze zich mee bezig houdt en wat haar ambities zijn. 

 • ‘Ik kan ontzettend veel uit het Nierdashboard halen’

  23 oktober 2023

  Stefan Berger is internist-nefroloog in het UMC Groningen. Als enthousiaste gebruiker van het Nierdashboard neemt hij ons mee in de toepassingen voor zijn eigen centrum en op landelijk niveau. 

 • ‘Van pdf's naar een Nierdashboard met actuele data’

  23 oktober 2023

  Martin Heemskerk is onderzoeker bij de NTS. Vanuit team beleid is hij betrokken bij de bouwen van diverse interactieve cijferdashboards, waaronder het Nierdashboard. Martin vertelt over hoe dit tot stand kwam en wat je er in de praktijk mee kunt.