• Transplantatie van organen en weefsels

  24 januari 2023

  Welke organen en weefsels kunnen getransplanteerd worden? Bekijk hier het overzicht.

 • Ervaringsverhalen

  16 januari 2023

  Lees de verhalen van patiënten, familie en nabestaanden. Hoe hebben zij de donatie of transplantatie ervaren? Dit zijn hun ervaringen.

 • Gebruikersonderzoek website

  13 januari 2023

  We willen graag onze website gebruiksvriendelijker maken. Daarom doen we onderzoek onder medisch professionals die voor hun werk gebruik van de informatie en middelen maken, bijvoorbeeld donatie-intensivisten, donatiecoördinatoren of orgaandonatiecoördinatoren.  > Direct aanmelden

 • Heeft vroegtijdige ondersteuning bij orgaandonatie effect?

  9 januari 2023

  In de pilot VobO kan een arts vroegtijdige ondersteuning krijgen van een orgaandonatiecoördinator. Heeft dit positieve effecten op de donatieprocedure? Dit wordt nu getest in 7 ziekenhuizen in de regio’s Rotterdam en Nijmegen. In december 2022 tekenden we de eerste ervaringen op.

 • Midas Mulder: 'Kijken naar het totale medicijnpakket’

  6 januari 2023

  Midas Mulder is nu nog de enige ziekenhuisapotheker in Nederland die patiënten na een levertransplantatie structureel adviseert over hun medicijnen. Mulder merkt hoeveel patiënten geholpen zijn met de speciale medicatiepoli en hoopt ook andere zorgprofessionals enthousiast te maken.

 • Hersendood en het hersendoodprotocol: zorgvuldigheid voorop

  5 januari 2023

  Januari 2023 Over hersendood en het vaststellen ervan laaien van tijd tot tijd discussies op. Dit kan leiden tot onrust en onduidelijkheid. Neuroloog-intensivist Michael Kuiper en neuroloog Rob Rouhl lichten dit toe en leggen uit hoe het hersendoodprotocol uitgevoerd wordt.