• Gebruik van je gegevens voor wetenschappelijk onderzoek

  11 maart 2024

  De NTS verzamelt persoonsgegevens om orgaan- en weefseldonatie en -transplantatie mogelijk te maken. Deze gegevens kunnen ook gebruikt worden voor wetenschappelijk onderzoek. Dit gebeurt alleen als je hiervoor toestemming geeft. Hieronder vertellen we hoe we daarmee omgaan en vind je een actueel overzicht met registers waarmee de NTS gegevens uitwisselt.

 • 'De NTS zijn we met elkaar, we kunnen niks zonder partnerschap'

  12 februari 2024

  In februari 2023 trad Naomi Nathan aan als directeur NTS en in de zomer startte Joyce Deggens als manager beleid. Samen bezochten ze UMC’s om kennis te maken. Ze vertellen hier over de onmisbare samenwerking met het werkveld.

 • 'De NTS heeft een bijzondere positie in een complex en boeiend veld’

  7 februari 2024

  In februari 2023 trad Naomi Nathan aan als directeur NTS en in de zomer startte Joyce Deggens als manager beleid. Wat vinden zij: hoe staat Nederland ervoor op het gebied van donatie en transplantatie? Welke uitdagingen zien zij voor de toekomst? Een tweegesprek over kansen, verbeterpunten en vergezichten.

 • Orgaandonatie in het VK: wat kunnen we leren van de Britten?

  6 februari 2024

  In het Verenigd Koninkrijk (VK) zijn de afgelopen 10 jaar grote stappen gezet rond orgaandonatie. Een positieve cultuuromslag heeft geleid tot optimalisatie van de laatste levensfasezorg en tot verhoging van het aantal orgaandonaties na overlijden. 

 • Positieve ervaringen met pilot CT-scan

  2 februari 2024

  Sinds begin 2023 loopt er in ziekenhuizen een pilot met CT-scans bij postmortale donoren. Deze CT-scan vervangt de gebruikelijke echo en röntgenfoto. Orgaandonatiecoördinatoren vertellen over hun ervaringen met deze nieuwe manier van werken.

 • Pilot CT-scan

  2 februari 2024

  Sinds 1 januari 2023 loopt de pilot CT-scan. Tijdens deze pilot wordt bij de screening van orgaandonoren een CT-scan gemaakt. Een CT-scan geeft gedetailleerde informatie over de kwaliteit van een orgaan. Dit draagt bij aan een betere selectie van orgaandonoren en veiliger orgaandonatie.