• 7 manieren om een nierdonor te vinden

  16 mei 2022

  Is een niertransplantatie voor u de beste behandeling? Maar is er een lange wachtlijst? Dan kunt u zelf op zoek naar een donor die zijn nier wil doneren. Soms is dit sneller. Bovendien werkt een nier van een levende donor meestal beter en langer dan de nier van een overleden donor. Lees de 7 manieren om zelf een nierdonor te vinden. 

 • Uitleg bij donatieformulier

  14 april 2022

  Waarom is het belangrijk dit formulier in te vullen? Met het invullen van het donatieformulier wordt de medisch professional zich meer bewust van de mogelijkheid tot donatie bij elke overledenen. Daarnaast krijgt de NTS op deze manier meer zicht op het donorpotentieel.

 • Aanmelden jubileumevenement NTS

  1 april 2022

  2022 is een speciaal jaar. We hebben namelijk iets te vieren. Samen met u zetten we ons al 25 jaar in voor patiënten die een orgaan of weefsel nodig hebben. Vier deze bijzondere mijlpaal met ons. Meld u nu aan!

 • 25 jaar NTS

  21 maart 2022

  2022 is een speciaal jaar. We hebben namelijk iets te vieren. De NTS bestaat 25 jaar. In 1997 werd de Nederlandse Transplantatie Stichting opgericht als gevolg van de invoering van de Wet op de orgaandonatie. 

 • Weefseldonatie: informatie voor medewerkers mortuaria

  9 maart 2022

  U kunt in uw werk als mortuariummedewerker te maken krijgen met een overledene die donor is. Hier leest u waar u rekening mee moet houden voordat iemand weefsels doneert. U vindt tips voor verzorging ná weefseldonatie en hoe het zit met de bijkomende kosten. 

 • Formulier voor transplantatie non-resident

  7 februari 2022

  Form on transplant procedures having taken place in your country and involving: A non-resident recipient and a non-resident living donor A non-resident recipient and a resident living donor A resident recipient and a non-resident living donor