Terug naar het vorige niveau: Informatiemateriaal bestellen

Voor professionals

Hier kun je formulieren, folders en brochures downloaden en bestellen die je als professional nodig hebt voor je werk of voorlichting. Ook kun je hier het magazine Transparant en de nieuwsbrief voor medisch professionals aanvragen. 

  • Papieren versie nodig? Gebruik het bestelformulier
  • Downloadversies vind je hieronder

Donatieformulier

Het nieuwe donatieformulier is bestemd voor artsen en ziekenhuizen. Zij gebruiken het voor de verslaglegging van een (mogelijke) donatieprocedure na overlijden. 

Download Donatieformulier

Toelichting Donatieformulier

Bestellen is ook nog steeds mogelijk. Hieraan zijn kosten verbonden. De prijzen zijn exclusief BTW. Ga voor bestellen naar de online bestelmodule van Drukkerij Uleman. Prijzen:

  • 500 exemplaren € 370, - 
  • 1000 exemplaren € 445, - 
  • 1500 exemplaren € 520

Zakkaartje: DCD-hartdonatie

Met dit kaart informeren we u over de mogelijkheden en voorwaarden voor DCD-hart donatie in uw ziekenhuis. Het DCD-hartdonatie zakkaartje voor intensivisten. 

Zakkaartje: Donorherkenning (criteriakaartje)

Een overzicht van alle criteria en contra-indicaties met betrekking tot orgaan- en weefseldonatie. In het stroomschema is de procedure in één overzicht te zien. Het kaartje heeft een QR-code die makkelijk te scannen is met een mobiele telefoon en doorlinkt naar de pagina Donorherkenning met de meest actuele criteria en contra-indicaties. 

Folder: Orgaandonatie - Informatie voor naasten

Deze brochure is bedoeld voor de familie van een orgaandonor. In deze brochure leest de familie van de donor meer informatie over de procedure rond orgaandonatie. Laatste druk: januari 2023

Folder: Weefseldonatie - Informatie voor naasten

Deze folder geeft uitleg over weefseldonatie en wat je als naaste kunt verwachten. Laatste druk: januari 2023

Flyer: Hoe sta jij in het Donorregister

Deze flyer beantwoordt kort de meest gestelde vragen over orgaandonatie. Ook staat hierop vermeld welke organen en weefsels kunnen worden gedoneerd. Er is een printversie als je grote hoeveelheden nodig hebt. Heb je een kleine hoeveelheid nodig? Bestel dan de gedrukte versie van 50 stuks.

Bedankbrievenboek

‘Hoe kan ik je ooit bedanken?‘ is een verzameling van bedankbrieven van mensen die een orgaan of weefsel hebben ontvangen, opgenomen in een kleurrijk boek. De brieven staan vol met emoties rond dit proces: een mengeling van dankbaarheid en blijdschap, maar ook het medeleven met het verdriet van de nabestaanden. En voor velen ook de worsteling met dit dubbele gevoel. Voor professionals en nabestaanden zijn de boeken gratis te bestellen. De boeken kunnen door donatieprofessionals worden meegegeven aan nabestaanden van een donor als zij daar prijs op stellen. Bestellen kan via info@transplantatiestichting.nl onder vermelding van ‘Hoe kan ik je ooit bedanken?’ en de adresgegevens.

Brochure: Een nier bij leven geven aan een ander

Geef als arts of verpleegkundige de folder mee aan iemand die erover denkt om zijn of haar nieren bij leven te donoren. Alle informatie over een nier doneren bij leven staat ook op onze website. Druk: (2020)

Brochure: Cross-over nierdonatie

Deze folder gaat over cross-over nierdonatie. Geef als arts of verpleegkundige de folder mee als directie donatie niet mogelijk is, maar cross-over nierdonatie wel. Druk: (2020).

Handleiding: Weefseldonatie na euthanasie

Handleiding & checklist voor de (huis)arts. Download de handleiding

Schouwenvelop voor huisartsen

Deze compacte envelop bevat alle documenten die nodig zijn bij een schouw t.a.v. het bespreken en uitvoeren van een procedure voor weefseldonatie. Voeg zelf de A- en B-formulieren toe, dan heb je altijd alle schouwpapieren bij elkaar in de dokterstas. De C5-envelop is leeg na gebruik en bevat geen overbodige informatie. Let op: een set bestaat uit 10 gevulde enveloppen. 

Inhoud schouwenvelop:

  • Stappenplan 1e lijn: dit stappenplan geeft de procedure van weefseldonatie stap voor stap weer. Het raadplegen mag gebeuren door de doktersassistente of triagiste. Zie hiervoor ook de werkinstructie, die apart te downloaden is om op te hangen in de backoffice bij de assistente.
  • Vragenlijst aanmelding donor.  Bij het aanmelden van een donor stelt de NTS deze vragen. Neem deze van tevoren door met de familie. Het is niet erg als niet alle vragen een beantwoord zijn. De NTS kan navraag doen in het ziekenhuis of bij andere betrokken hulpverleners.
  • Informatiebrochure voor naasten: deze brochure geeft antwoord op veel voorkomende vragen. De brochure is bedoeld voor de familie, maar de praktische ondersteuning kan natuurlijk ook dienen als naslag voor de huisarts zelf.

Gratis magazine Transparant

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van donatie en transplantatie. Lees de achtergrondartikelen en boeiende verhalen van vakgenoten. Abonneer je op ons gratis magazine Transparant. Dit verschijnt 2 keer per jaar. 

Online nieuwsbrief

Blijf als medisch professional op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van donatie en transplantatie. Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang 6 keer per jaar het laatste nieuws in je mailbox.