Professionals over hun werk

Wat houdt professionals bezig en welke nieuwe ontwikkelingen zien zij op het gebied van orgaan- en weefseldonatie? Lees de interviews en bekijk de video's.

Nieuwe kansen voor beschadigde organen

Bij orgaanfalen is donortransplantatie nu de enige behandeling. Maar er komen technieken aan om het eigen orgaan te vernieuwen. Hoogleraar Interne Geneeskunde Ton Rabelink schetst de stormachtige ontwikkelingen. ‘Weefsel kweken klinkt als science fiction, maar het gebeurt nu al.'

> Lees het interview met Ton Rabelink

Ervaringen met NovaNORD

Annemarie Visscher is donatiecoördinator in het ErasmusMC. Ze was lid van de klankbordgroep die meedacht over over de nieuwe versie van NovaNORD, een applicatie waarin data rondom overlijden in ziekenhuizen geregistreerd worden. Wat zijn haar ervaringen?

> Lees het interview met Annemarie Visscher

Een bedankbrief maakt de cirkel rond

Veel nabestaanden hebben behoefte aan een levensteken van iemand die een orgaan van hun dierbare heeft ontvangen. Steeds meer ontvangers schrijven een brief, vertelt orgaandonatiecoördinator Janneke Vervelde.

> Naar het interview met Janneke Vervelde

Professionals in de orgaan- en weefselketen

Bij orgaandonatie en weefseldonatie komt veel kijken. Een goede samenwerking is van levensbelang. In deze serie video's vertellen vijf professionals over hun rol in het donatieproces en wat hun werk zo bijzonder maakt. Bekijk de serie video's over: 

Meer voor medisch professionals