• 'Laat zien dat je dankbaar bent'

  16 september 2022

  Mayte (18) kreeg als 6-jarig meisje nieuwe longen. Zij wordt begeleid door kinderlongarts Brigitte Willemse (UMCG). Samen gaan zij in gesprek over het leven na een transplantatie. 

 • ‘Een bedankbrief maakt de cirkel rond’

  2 augustus 2022

  Veel nabestaanden hebben behoefte aan een levensteken van iemand die een orgaan van hun dierbare heeft ontvangen. Steeds meer ontvangers schrijven een brief, weet orgaandonatiecoördinator Janneke Vervelde.

 • Na de transplantatie besefte ik pas hoe ziek ik was geweest

  21 juli 2022

  Bart van Dijk uit Rijswijk leeft al 12 jaar met een donornier. Dat gaat fantastisch, zegt hij. Maar daar ging wel wat aan vooraf. En inmiddels overweegt hij om een bedankbrief te schrijven.

 • 'Je kind verliezen, dat klopt niet'

  12 juli 2022

  In 2020 zat Kjell van 15 in een auto die tegen een boom klapte. Het ongeluk werd hem fataal. Zijn ouders Erica en Roland uit Lochem ervaren hun leven nu als doorgeknipt: dat ervoor en dat erna. Maar ze zijn er trots op dat Kjell zijn organen doneerde.

 • “Het maakt niet uit wat je schrijft, het is altijd goed”

  9 juli 2022

  Debbie kreeg in oktober 2016 een donorlever en Stephan's vader doneerde in 2013 zijn organen. In een bijzondere ontmoeting wisselen ze ervaringen uit over het schrijven en ontvangen van een bedankbrief. Hoe is het om zo'n brief te krijgen? Maar ook: hoe moeilijk is het om er een te schrijven?

 • "Een bedankbrief maakt de cirkel rond"

  9 juli 2022

  Nabestaanden van een orgaandonor vinden het vaak fijn als ze een bedankbrief krijgen van de ontvanger. Dat weet orgaandonatiecoördinator Janneke Vervelde (LUMC) als geen ander. Zij was één van de initiatiefnemers om het schrijven van zo'n bedankbrief landelijk meer aandacht te geven. Janneke vertelt wat haar triggerde om dit te doen.